Her er resultaterne 2018

 

DM i grill 2018 er ovre og hvilken folkefest det blev! Der var fyldt med gæster som oplevede vores fantastiske grillhold gøre deres ypperste for at vinde titlen som Danmarksmestre i grill 2018.

Det blev dom Holdkaptajn Thomas Cramer, som førte hans hold Westwoodfield BBQ mest stabilt igennem konkurrencens udfordringer og dermed får æren af at kunne kalde sig danmarksmestre 2018.

Vi siger et kæmpe tillykke til dem og også tillykke med til de andre hold der nåede en tur på podiet efter en top3 placering.

Herunder kan du se listen over de samlede placeringer for alle holdene. Hvis du vil se placeringerne i de enkelte kategorier, så er der link til disse nederst på denne side.

Årets samlede vindere:

Rank Points BBQ Team Team Captain
1 239.35 Westwoodfieldbbq.dk [Denmark] Thomas Cramer
2 237.00 The Crazy BBQ Team [Denmark] Max Jensen
3 235.10 BBQ Team Smoke It All [Denmark] Mikkel Lund
4 230.95 Moms BBQ Kitchen [Denmark] Marian Weinkouff
5 225.30 Cozy Pig BBQ [Sweden] Thomas Hansen
6 224.35 Team Outdoorchef BBQ [Denmark] Christian Andersen
7 223.60 Team BBQ brothers [Denmark] Dennis brauer
8 222.45 BACKYARD SUPERSTAR GRILL HEROES [Denmark] Rasmus Bleeg
9 220.95 Lingon & Dill BBQ Team [Sweden] Morgan Lundin
10 217.65 BBQ Team Als [Denmark] Allan Bohlbro Nielsen
11 216.75 BBQ vikings [Denmark] Jakob Sandholm
12 210.15 The Editors BBQ Team [Denmark] Heidi Voetmann
13 206.90 Bottom Up BBQ [Denmark] Jakob Jantzen
14 204.95 The Meat Boyz [Denmark] Torben Groos
15 201.95 Grill 4 Fun [Denmark] Michael Elleskov Holmen
16 196.10 Son & Dad BBQ [Denmark] Bent Simonsen
17 195.40 SmokeHouse Grenaa [Denmark] Kenneth Johnsen
18 193.60 Taunting Tailgaters [Denmark] Peter Braun
19 176.55 Sticky River BBQ Team [Denmark] Jan sund
20 142.40 Team Toldboden [Denmark] Tim Steinov Kellam
21 0.00 Fionia BBQ [Denmark] Søren Johansen

 

 

Link til kategori oversigterne

Hovedkategorierne (tæller med i samlet danmarksmester):

Kategorien Fisk m. sidedish

Kategorien Kylling m. sidedish

Kategorien spareribs

Kategorien Pulled Pork

Kategorien Brisket

Øvrige kategorier:

Kategorien BBQ Drink

Kategorien BBQ Sauce

Kategorien Synnejysk kaffebord

Kategorien “Den hemmelige”

Kategorien “DM 10års jubilæumsret”

 

Vi siger tak for i år og på gensyn i 2019

Sponsor pakke til alle hold fra Weber 2018

Vores gode guldsponsor Weber er vild med vores grillhold og synes at de skal forkæles lidt ekstra. Derfor giver de en fornem sponsor-gave til hvert hold ved DM i Grill til en værdi af over 400kr.

Pakken gør det let for holdende at komme godt igang med dette års DM og vi er derfor glade for denne fine gestus fra Weber.

Hvert af holdene får en pakke bestående af følgende produkter:

  • 4 poser a 4 kg Weber briketter
  • 1 pakke  Weber optændingsblokke
  • 1 pose Weber røg chunks værdi
  • 1 pose Weber røg træflis værdi
  • 1 stk Weber Non-Stick Spray

Holdene vil kunne afhente deres pakke i Webers show-room under DM i Grill, hvor man samtidigt har mulighed for at sparke dæk på den spritnye el-grill Pulse fra Weber samt få en snak med de flinke folk fra Weber.

Vi siger tak og håber at holdene bliver glade for denne fine gave.

 

Det kan du opleve under DM i Grill 2018

Selv om det vigtigste under en DM i Grill selvfølgelig er selve konkurrencen for grill-holdene, så er der også masser af ting du kan opleve som tilskuer. Det er nemlig også rigtig vigtigt for os, at det er både interessant og hyggeligt for publikum, at besøge DM-pladsen. 

 

Herunder kan du læse lidt om de ting der vil foregå ved siden af konkurrencen på DM-pladsen i weekenden d. 30.juni og 1.juli.

Grill tips og tricks fra mestrene

Med over 20 fantastiske grillhold på pladsen, så har du rig mulighed for at stille spørgsmål og få tricks til hvordan man laver alverdens retter på grillen. Holdene har næsten altid tid til en grill-snak og et par spørgsmål og deler gerne ud af deres erfaringer.
Vær dog opmærksom på, at de er meget seriøse omkring konkurrencen; Holdene har faste tidsrum, hvor de skal indlevere deres retter for, at komme i betragtning til placeringer. I tidsrummet lige op til, at en ret skal indleveres, kan de være meget koncentrerede og pressede, og har derfor ikke tid til at sludre.
Til gengæld betyder det også, at du vil kunne opleve – helt tæt på – hvordan holdet anretter den mad, de skal indlevere til dommerne; Det er simpelthen kulminationen på mange timers træning, der skal stå sin prøve!
Er du heldig, så falder der måske en smagsprøve eller to af bagefter – men lige i ”afleverings-vinduet”, som det kaldes, skal holdene have ro.

Til gengæld kan du opleve den sitrende stemning, når holdmedlemmer kommer løbende fra alle kanter med det bedste de kan præstere på en grill; De skal aflevere resultatet af deres hårde arbejde i indleverings-boden – hvorfra deres skæbne ligger i dommernes hænder.
Holdene vil blive glade, hvis publikum vil sende dem lidt god karma, ved at træde til side og klappe ad dem, når de kommer gennem pladsen, mod indleveringen.

Musik både lørdag og søndag

Vi har som noget nyt i år valgt, at gøre pladsen lidt ekstra hyggelig og hvad er bedre til dette end musik. Vi har derfor allieret os med et par garvede musikere, der kommer og spiller live musik fra scenen både lørdag og søndag.

Lørdag er det Thomas Pedersen, måske af mange bedre kendt som “Den Syngende Bager” fra Voice. Han vil, med sin kraftfulde stemme, tage os igennem et hav af kendte rock og pop numre, på både dansk og engelsk, i løbet af hele lørdag eftermiddag – og man er velkommen til, at synge med.

Søndag spiller Ivan Johnsen, som kalder sig selv spillemand af guds nåde. Selvom han har sine musikalske rødder i countrymusikken, så spænder hans repertoire meget vidt; Lige fra John Mogensen, De gyldne Løver og Poul Krebs, over Kim Larsen og Shu Bi Dua, til Elvis, Beatles og Smokie. Ivan skal nok skabe en skøn stemning på hele pladsen.

Helstegt pattegris til folket

JA, JA – vi ved det! Der skal være masser af smagsprøver, og det vil der også være igennem hele weekenden.
Dog skal vi lige henlede opmærksomheden på søndag, hvor der vil være liiidt ekstra; Her byder vi nemlig på smagsprøver af en fantastisk helstegt pattegris.
Læs mere om hvor og hvornår dette sker lige her.

Mød sponsorerne

Rundt om på DM-pladsen, vil flere af vores sponsorer være til stede, så man kan få en snak om grill og grej.
Weber vil bl.a. fremvise deres nyeste skud på stammen – en el-grill! De har lovet, at stå klar med masser af lækre smagsprøver fra deres bod, og de er selvfølgelig altid friske på en grill-snak.

Ikke langt derfra, vil du kunne finde Just Drinks, der står for Jack Daniels i Danmark. Den hæderskronede Tennessee burbon er ganske veletableret inden for BBQ-verdenen – de har deres egen grill-turnering, kun for særligt inviterede mesterhold – så man kan roligt sige, at grill og Jack Daniels er uløseligt forbundet.
Igen i år byder de på smagsprøver af både det velkendte, men også det det nyeste i Jack Daniels sortimentet – f.eks. deres nye “Fire” med smag af kanel.

Et DM i Grill uden velvillige kød-sponsorer ville simpelthen ikke være muligt. Derfor er vi rigtig taknemmelige for vores sponsor Steak-Out.dk, som også har en stand på DM-pladsen.
De vil weekenden igennem grille kød fra eget sortiment – så kan du også smage, hvorfor netop deres kød bruges til DM i Grill.

Tæt på finder du Nature of Barbecuing, som måske er bedst kendt for deres CO2 neutrale kokosbriketter. De har dog mere end blot briketter, at byde på, så det er en stand, der bestemt er et besøg værd; De lover, at de også vil forkæle publikum med en smagsprøve eller to.

Vil du sparke dæk på det helt lækre grill-udstyr, så står TBS grillshop klar med alt fra store griller til småt udstyr, grej og gadgets. De fører alle de kendte mærker og al det tilbehør, du forventer … og så lige en hel skattekiste af både mærker og grej, du ikke anede du ikke kunne leve foruden!

I samme hjørne af DM-pladsen finder du fynske Woodsmoke.dk – et brand der er grundlagt at en af Danmarks mest innovative grillere; Han har vundet mange priser ved DM, og har nu sin egen webshop med både røgtræ, krydderier og fantastisk grej.

Konkurrencer fra scenen

Både lørdagens og søndagens program vil veksle mellem musikmeddelelser og andre aktiviteter. Når musikken holder pause på scenen, ja så betyder det ikke at den står stille – nej vi har sørget for en knivskarp konferencier, der begge dage igennem vil lave små konkurrencer for børn og voksne, og kommentere sagernes gang. Der er selvfølgelig proppet en masse lækre ting i præmiepuljen, så hold jer endelig ikke tilbage med at deltage.

En hot omgang

Søndag eftermiddag kl. 16:00 vil vi afholde DM’s første Hotwings spise-konkurrence nogensinde!!
Det bliver virkelig en stærk omgang, når deltagerne skal spise sig igennem syv omgange hotwings – hver portion mere stærk end den forrige.
Den person der kommer først igennem (eller når længst) vil stå tilbage med sejren, pokalen, præmien og håneretten.
Tør du deltage? Så kig forbi infoboden for yderligere information.

 

En præmieoverrækkelse med et knald

Søndag kl. ca. 17:00 starter det allervigtigste – nemlig præmieoverrækkelsen og kåringen af Danmarksmestrene i Grill 2018.
Det er et tilløbsstykke, når placeringerne i hver kategori skal annonceres – og det hele sluttes af med et stort knald!
De nykårede mestre vinder nemlig den fornemme DM i Grill Vandresabel og de skal straks lære, at bruge den! Under kyndig vejledning skal mestrene nemlig sable champagne.
En bedre slutning på et DM i Grill kan vi næppe forestille os.

Helstegt pattegris til folket

Vi gentager sidste års success, så derfor vil de 2 gutter fra grill-festen.dk stå og dele smagsprøver ud af deres lækre helstegte pattegris på søndag i løbet af eftermiddagen – du finder dem under holdnavnet BBQ Brothers.

Grisen har stået og hygget sig på grillen hele dagen og vil være sprængfyldt med smag. De laver 1 stk gris og der er smagsprøver så længe der er kød tilbage.

Vind en fest med helstegt pattegris

Kan du slet ikke få nok af helstegt pattegris?  Så har du chancen for at vinde din helt egen festmenu med helstegt pattegris. Alle der kigger forbi DM i Grill pladsen den 30juni.-1. Juli under arrangementet vil kunne deltage i konkurrencen.

Præmien er en pattegris-festmenu til en værdi af 6000kr. Det er nok til dig og 25-30 af dine venner, så det kan blive en fantastisk fest.

Hvad konkurrencen går ud på vil vi ikke afsløre endnu, men du kan høre mere om det i vores info-bod under DM.

 

Kig forbi grill-festen.dk og se deres andre lækre menuer

Den store Grill Auktion 2018 er åben

 

Traditionen tro, fristes man næsten til at sige, så har vi igen i år valgt at lave en Grill auktion i samarbejde med nogle af vores dejlige sponsorerTBS Grillshop og Backyard Living. Pengene fra salget af det lækre udstyr går ubeskåret til DM i Grill.

Vi håber i har lyst til at gøre en god handel og byde på vores auktioner. Det er en almindelig auktion hvor der bydes på hjemmesiden og hvert bud er bindende. Der forøges med minimum 100kr pr bud, men du kommer kun til at betale max forrige buds størrelse + de 100kr.

Eksempel: Hvis der er budt 1000kr og du byder 2000kr, så vil du kun stå som at du har budt 1100kr. Hvis en anden så byder 1500kr, så vil dit bud på 2000kr automatisk gøre at du fortsat vil være vinderen men nu er du registeret som vinder med en pris på 1600kr (på den måde kan du blot sætte dit max beløb og så vil siden auto-byde for dig indtil den grænse).

Der er to lækre grill pakker at byde på i 2018:

Sponsoret af TBS Grillshop

Primo Oval LG300 i stålbord og med en masse ekstra udstyr. Normal markedspris 19.065kr.

Du kan byde på denne lækre grill her: http://grilldm.dk/auktion-kamado-2018/

Sponsoreret  af Backyard Living

Traeger Bronson træpillegrill. Normal Markedspris: 5.799kr

Du kan byde på denne lækre  grill her: http://grilldm.dk/auktion-traeger-bronson-2018/

 

Vinderne af de 2 auktioner vil blive annonceret Søndag under DM i Grill og de vil også få direkte besked pr mail. Skulle der ske tekniske fejl der gør at en vinder ved et uheld bliver annonceret tidligere, så er det altså først den endelige vinder der annonceres Søndag den 1. Juli under DM.

 

 

 

 

 

Alle kan deltage ved DM i Grill

Danmarksmester i Grill – det lyder slet ikke så dumt vel? Vidste du at du faktisk også har mulighed for at løbe med netop den fine titel.

DM i grill er nemlig for alle over 16år og man behøver hverken en fin titel som kok, slagter eller på anden måde gastronom for at deltage. Det kræver blot at du finder en eller flere kammerater og tilmelder jer som et hold her på siden.

Herefter er det bare igang med at studere reglerne, kategorierne og så ellers ud og gøre det vi allesammen bedst kan lide: at grille. Hvad er en bedre undskylding for at grille ekstra meget, end at kunne sige “jeg træner til danmarksmesterskaberne i grill”?

DM i Grill har mange tilskuere der elsker at stille nysgerrige spørgsmål og se al den lækre grillmad
DM i Grill har mange tilskuere der elsker at stille nysgerrige spørgsmål og se al den lækre grillmad

Udfordringer for alle

I WBQA (World Barbecue Association) tror vi på at reglerne skal være fair og lige for alle. Derfor har vi udvalgt 5 specifikke kategorier, der er de afgørende for hvem der løber med titlen til sidst. For at gøre det endnu mere fair, så leverer vi alt det kød der skal grilles i netop disse kategorier. Så er der ikke nogen der vinder fordi de havde råd til det ekstra gode stykke kød og i kan i stedet fokusere på at grille.

De 5 kategorier er: Spareribs, Pulled pork (svine nakkefilet), Kylling med sidedish (Freestyle peberfrugt), Fisk med sidedish (Kulmule loin med seafood sidedish) og sidst men ikke mindst Brisket (okse udskæring der minder om oksespidsbryst).

Hvis du vil vinde, så er det derfor disse 5 kategorier du virkeligt skal træne og blive god tid.

Disse kategorier er dog også meget fokuserede på kødet og giver ikke nær så meget plads til kreativitet. Derfor har vi hvert år 5 kreative kategorier som man også kan vinde i hver især og dermed vinde både æren, pokalen og ikke mindst pengepræmien der følger med.

De 5 kreative kategorier er i 2018: “synnejysk kagebord” (kage på grill), “Grill drink” (en drink lavet helt eller delvist på grill), BBQ sauce, “Den hemmelige” (hvad der skal laves, afsløres først lørdag under konkurrencen) og til sidst vores extravaganza kategori “10. DM i Grill Jubilæums ret” hvor I som hold kan gå amok og lave vilde sager.

Hvis ikke i føler at dette er udfordringer nok, så er der altid små konkurrencer på scenen, mulighed for at snakke med publikum og evt lave et par smagsprøver.

Deltagerene ved DM i Grill 2017 - vi er næsten som én stor familie efter sådan en weekend.
Deltagerene ved DM i Grill 2017 – vi er næsten som én stor familie efter sådan en weekend.

Vi hjælpes ad

DM i Grill har ry som værende en hyggelig konkurrence men med et højt niveau af seriøsitet. Det hyggelige giver sig altid til udtryk når man ser den måde alle holdene hjælper hinanden – både før og under DM.

Som nyt hold skal du derfor aldrig være bange for at spørge de andre til råds – der kommer altid et venligt svar tilbage.

Vi afholder inden DM 2 online møder, hvor alle deltagere har mulighed for at stille spørgsmål, komme med input eller lignende.

Datoerne for disse møder er : 22. April og 27. Maj og de starter begge kl 20 og varer ca en times tid. Alle tilmeldte hold får information om hvordan man deltager i disse møder.

Kan dine spørgsmål slet ikke vente til næste møde, så har vi også en facebook gruppe for alle grillhold i Danmark (samt et par stykker fra vores nabolande Sverige og Norge).

Dommerne takker for den dejlige mad de har fået - det er god grill karma
Dommerne takker for den dejlige mad de har fået – det er god grill karma

Det skal være sjovt og hyggeligt

Vi gør alt hvad vi kan for at gøre det hyggeligt for alle holdene. Derfor vil der også løbende igennem weekeneden være forskellige hyggelige tiltag. Lørdag aften er der bl.a. en fest for alle deltagerne, så vi også kan mødes uden at knokle ved grillen. Der er også musik fra scenen, forskellige grill fremvisninger, konkurrencer og meget andet.

Vi håber at du finder et par grillvenner og vi snart ser jeres tilmelding som grillhold ved dette års DM i Grill – men vent ikke for længe, for tilmeldingen lukker snart!

Her er kategorierne for 2018

Nu er vi endelig klar til at annoncere dette års kategorier. Vi har virkeligt lagt hovederne i blød for at finde på nogle sjove og udfordrende kategorier til dette års konkurrence. Vi har selvfølgelig også de klassiske 5 obligatoriske kategorier med igen i år.

De obligatoriske kategorier:

Disse fem kategorier udgør kampen om Danmarksmesterskabet i Grill.
For, at kunne blive Danmarksmester, skal man indlevere i alle disse kategorier – og holdet skal være fra Danmark.
Udenlandske hold må gerne deltage i DM, men kan kun vinde enkelte kategorier.

Fisk med Side dish (Sponsor: Skagenfood)

Med over 7000 km. kystlinje har vi her i Danmark så rigelig og let adgang til frisk fisk, og derfor har vi også – som det eneste land i WBQA – fisk på grillen som fast kategori på konkurrence programmet. I år leverer vores flerårige samarbejdspartner, Skagenfood, den lækreste Kulmule til holdene; Fisken har i øvrigt fået sit danske navn fordi dens mund er kulsort. Udskæringen til DM bliver kulmule loins med skind. Kulmulens kød er rigtig saftigt, og sværere at tørre ud ved tilberedning, end f.eks. torsk. Kødet kan virke meget løst i det, men det samler sig ved tilberedning.
Holdene skal kreere en fiskeret med side dish, der har den overordnede overskrift ”Seafood”. Under den overskrift har holdende frie hænder, så længe at sidedish indeholder seafood (fisk, skaldyr, bløddyr, tang osv) og serveres ved siden af fisken (ikke ovenpå, indeni eller under).

Pulled Pork

Eller svinenakke på grill om man vil; Det er den mest tidskrævende ret på programmet – hvor holdene har under et døgn til, at forvandle flotte svinenakkefileter til silkebløde og møre lunser, der nemt falder fra hinanden og som nærmest smelter på tungen. En himmerigsmundfuld, når det gøres rigtigt.

Ribs (Sponsor: Steak-out)

Grillede spareribs – en BBQ klassiker, som også kaldes ”Konge-kategorien” i DM-sammenhæng – at vinde denne kategori er som at vinde et mini-mesterskab i sig selv; Skulle der nemlig være stemmelighed mellem to hold i det samlede regnskab, er det deres point i denne kategori, der kan afgøre det hele.
Vores gode samarbejdspartner, Steakout, leverer selvfølgelig kødet.

Brisket (Sponsor: Steak-out)

Brisket – eller en udskæring, der minder om oksespidsbryst – er feltets sværeste kategori, for det gælder om, at præstere den helt rigtige tilberedning, røgning og temperatur, for at opnå den perfekte mørhed; Og den skal sidde lige i skabet. Heldigvis får holdene et virkelig godt udgangspunkt med kvalitets kød fra Steakout.

Kylling med Side dish

Vi får leveret de dejligste kyllinger vi kan opdrive, og så er det op til holdene, at tilberede dem på mesterlig vis.
Der skal kreeres en grill-ret med kylling, som skal indleveres med en side dish . I år har vi valgt at sidedish temaet skal være “peberfrugt”. Disse kommer i mange former, farver og variationer. Holdene vælger selv hvilke(n) de vil benytte – bare det er det bærende element i sidedish.  Som altid skal holdene huske at sidedish serveres ved siden af kyllingen og ikke ovenpå/under/indeni.

Fælles for de obligatoriske kategorier

Det eneste pynt der må være i boksen er grøn salat eller persille i bunden af boksen; Med persille mener her bredbladet persille eller kruspersille.
For yderligere information om regler, se vores officielle regelsæt.

De kreative kategorier:

Freestyle – Den Hemmelige

Shyyy! Vi må ikke sige noget, for det er en hemmelighed. Selv dommerne får intet, at vide før den offentlige afsløring.
Lørdag eftermiddag kl. 15:30 bliver Den hemmelige Kategori afsløret – eller rettere: den hemmelige råvare.
For det er en ingrediens, og den ingrediens, der skal spille en tydelig hovedrolle i de retter, der indleveres. Det plejer, at være en måske lidt ualmindelig, men i høj grad interessant ingrediens, der udfordrer holdenes kreativitet. De har kun knap et døgn til, at finde på en ret med den hemmelige ingrediens.
Afsløringen af årets hemmelige ingrediens plejer, at være noget af et tilløbsstykke, så man bør finde vej til scenen i god tid!

Freestyle – BBQ Sauce

”The Secret’s In The Sauce” – og det er der nok noget om. Det samme stykke kød, tilberedt på samme grill og af den samme person, kan blive til to helt forskellige oplevelser med to forskellige BBQ-saucer på.
Holdene skal give deres bud på en fantastisk BBQ-sauce; De skal aflevere den både i ren form og på et stykke grillet kød, så dommerne kan vurdere et helhedsbillede. I år skal saucen grilles sammen med svinekoteletter, så man kan få et indtryk af saucen sammen med kød.

Freestyle – Sønderjysk Kaffebord

Du smiler nu – indrøm det! Ingen kan høre, se eller læse ordene ”Sønderjysk Kaffebord” uden, at smile. Og nu smilede du igen! 🙂
Det dejlige, sønderjyske kaffebord er en stor – og ualmindelig lækker – tradition i Sønderjylland.
Et ægte sønderjysk kaffebord består af syv bløde kager, syv tørre kager og syv hårde kager. Traditionen med sønderjysk kaffebord startede i 1870’erne og blev et adelsmærke for denne del af Danmark i tiden frem til 1920. I denne periode var Sønderjylland tysk område, og der var begrænsede muligheder for at forsamles og være ”danske”; Det var forbudt for sønderjyderne at samles, hvor der blev udskænket alkohol, fordi det efter prøjsernes opfattelse løsnede sønderjydernes dansksindede tungebånd. Til gengæld måtte man gerne forsamles om kaffe og kage, og på den måde opstod det synneyske kaffebord. Det udviklede sig hurtigt til et overdådigt kageorgie, fordi landbokonerne gerne skulle overgå hinanden i bagværk.
Holdene skal give os deres bud på én kage der kan indgå i Synnejysk kaffebord, ene og alene ud fra den overskrift. Det giver en unik mulighed for, at skrue helt op for grillhyggen og støtte en lokal tradition i ”Synnejylland”!

Freestyle – Grill drink (sponsor: Just Drinks/Jack Daniels)

Det skal kunne drikkes; Og (selvfølgelig) på et eller andet stadie af processen, som væsentligste ”tilberedning” være grillet – hvilket vi skal kunne se og/eller smage på en eller flere ingredienser inkl. pynt. Der må gerne være alkohol i drinken (det er ikke et krav) men hen hold det på et lavt niveau så dommerne også kan dømme andres drinks ud over jeres.

Freestyle – WBQA Jubilæums-ret

Det er 10. gang i træk vi mødes til et DM i Grill, og det skal markeres!  Vi skal have en fest på tallerkenen – en vaske ægte grillfest og det er jeres kreation der udgør hovedattraktionen til festen.
Derfor er den største show-kategori i år en ret kreeret for at markere jubilæet!
Holdene har frie hænder. Fuldstændig frie hænder, så imponer vores dommere ud over det sædvanlige (og husk så lige at det stadig er en grill konkurrence)

Fælles for de kreative kategorier

Som udgangspunkt vil dommerne forvente, at alt der bliver sat foran dem, er en del af retten og skal bedømmes; Herfra naturligvis undtaget tallerken og øvrigt service, samt holdere mv. der tydeligvis ikke skal spises.
Alle de kreative kategorier skal serveres på 6 ens hvide tallerkener der passer på en enkelt serveringsbakke (bakke og tallerkener kan købes billigt via Ikea.dk).. Der skal indleveres seks tallerkener pr. hold, på en bakke.

Der må gerne sættes andet ovenpå de hvide tallerkener (holdere, glas mv.), men hver tallerken udgør det maximale areal, holdet må bruge pr. servering. Holdene kan også få udleveret en boks, hvis de hellere vil have det.

 

Her er resultaterne 2017

 

Dette års DM i Grill bød på spænding til det sidste. Holdene var igennem 11 forskellige kategorier og det deres niveau var et af de højeste vi har set i konkurrencens historie.

I den sidste ende var der dog et hold der stod tilbage med sejren:

BBQ Team Smoke It All

Holdet var stabilt gode igennem de fleste kategorier og var også på podiet efter pokaler flere gange.

Samlet top10 er derfor således:

Placering Samlet score Hold Kaptajn
1 240.75 BBQ Team Smoke It All(Denmark) Mikkel Lund
2 233.60 The Crazy BBQ Team(Denmark) Max Jensen
3 232.20 Taunting Tailgaters(Denmark) Peter Braun
4 228.85 Team BBQ brothers(Denmark) Dennis brauer
5 225.15 Moms BBQ Kitchen(Denmark) Marian Weinkouff
6 221.30 Hanno´s BBQ(Denmark) Jesper Hanno Hansen
7 215.95 Westwoodfieldbbq.dk(Denmark) Thomas Cramer
8 214.50 Son & Dad BBQ(Denmark) Bent Simonsen
9 214.20 Fionia BBQ(Denmark) Søren Johansen
10 213.35 Team Outdoorchef BBQ(Denmark) Christian Andersen

 

 

Se point for de enkelte kategorier samt den fulde samlede liste på vores point-system side (vælg kategori i listen øverst):

bbq-competition.com

 

Vi ønsker alle de vindende hold et stort tillykke og ser frem til at gense jer alle igen til DM i Grill 2018.

Her er DM pladsen 2017

Når vi opbygger en DM i Grill plads, så forsøger vi at gøre det hyggeligt for både hold og publikum. Alle skal føle sig hjemme og vi skal kunne mærke den gode stemning på hele pladsen.

Af denne årsag har vi i år valgt at opbygge vores plads som en lille krins med både et bodområde og et holdområde.

I bodområdet vil vores sponsorer fremvise og sælge grilludstyr og I vil få mulighed for at få lækre smagsprøver af alverdens grillmad.  Når I kommer ind på området med holdene vil I kunne se lige dele stress over konkurrencen og lige dele hygge. Det er sjovt og det er seriøst – eller måske Seriøst sjovt! Holdene er altid klar på en lille snak og måske giver de endda en smagsprøve på det de har lavet i konkurrencen. Ser de ekstra stressede ud, så kan det være lige op til en indleveringstid og så må I meget gerne gå lidt til side. På dette tidspunkt vil holdene nemlig komme løbende op til indleveringsboden hvor de skal aflevere deres færdige retter.

Igennem hele weekenden vil vi på scenen lave forskellig underholdning. Der vil både være grill-tips, udstyrsfremvisning og selvfølgelig en masse sjove konkurrencer for Jer publikummer – både for børn og voksne.

Her står holdene

På tegningen herunder kan I se hvordan holdene er placeret rundt på pladsen i år. Hvis i vil læse mere om de enkelte hold, så kan i trykke på deres hold-logo ude på forsiden.

 

Vi glæder os til at vise pladsen frem til jer der besøger dette års DM i Grill, og håber i har lyst til at hænge lidt ud i vores slapper-områder, hyggesnakke med hold og sponsorer samt sparke lidt dæk på de mange seje grills der er på stedet.