Nu kan vi ikke trække den længere med at få annonceret de forskellige kategorier ved DM i Grill 2017. Herunder vil I kunne finde en kort beskrivelse af dem alle og vi håber at holdene tager godt imod udfordringen. Vi glæder os i hvert fald til at se hvad de kan finde på i de enkelte kategorier.

De 5 obligatoriske kategorier

Følgende 5 kategorier er de officielle WBQA kategorier og det er holdenes point på tværs af disse kategorier der afgør hvem der bliver årets Danmarksmester

 1. Spareribs 
  Der skal laves lækre møre spareribs af fantastisk kød sponsoreret af steak-out.dk
 2. Pulled Pork (nakkefilet)
  Den klassiske low&slow ret “pulled pork” som laves af nakkefilet sponsoreret af Danish Crown
 3. Brisket
  En af de sværeste okse udskæringer at få perfekt. Heldigvis er kødet af høj kvalitet og kommer fra Steak-out.dk
 4. Kylling med sidedish
  Der skal tilberedes kyllinger på bedste vis. Som seperat side-dish skal holdene lave amerikaner-klassikeren “Baked beans”
 5. Fisk med sidesidsh
  Årets fisk er “makrel” fra Skagenfood og til det skal holdene lave en sidedish under betegnelsen “freestyle grill-brød”

Fælles for de obligatoriske kategorier er, at eneste pynt der må være i boksen er grøn salat eller persille (bredbladet eller kruspersille) i bunden af boksen. For yderligere information om regler, se vores officielle regelsæt.

De kreative kategorier

I disse kategorier kan holdene rigtigt vise deres kreative sider, da der er flere friheder omkring anretning og ingredienser. Der findes vindere i hver enkelt af disse kategorier, og alt efter kategori kan der være rigtigt spændende præmier på spil. Flere af kategorierne er blevet til i samarbejde med vores dejlige sponsorer.

 1. BBQ Krydderi
  Her skal grill-holdet vise at de kan tilsmage en perfekt BBQ krydderiblanding. Vi laver i år denne kategori i samarbejde med Spicebar krydderier og det vindende hold vil efterfølgende få mulighed for at få sat en krydderiblanding i produktion af samme. Spicebar vil levere krydderier til brug i kategorien – Holdene vil få udleveret svinemørbrad som skal krydres med krydderiet og indleveres sammen med krydderiblandingen.
  Krydderierne der må bruges i år er: Rød Kampot Peber, Tellicherry “sort peber”, Flor de Sal “Flagesalt”, Jordbær Pulver, Mango Pulver, Rørsukker rå, Paprika, røget, Oregano, skåret, Timian skåret, Paprika, edelsüß, Hvidløgspulver, Kalahari ørkenen salt “Natursalt”, Løgpulver
 2. BBQ Sauce
  Ingen BBQ uden en god BBQ sauce. Igen i år laver vi sammen med Solina Group en BBQ sauce kategori hvor holdene kan give deres bud på netop hvilken sauce de mener er den perfekte BBQ sauce. Vinder-saucen vil i samarbejde med Solina Group blive sat i produktion efterfølgende. Holdene vil få udleveret kyllingebryst til at indlevere den tilberedte sauce på.
 3. Gourmet Style Ringrider Hotdog
  Ingen tur til Aabenraa ville være fuldendt hvis ikke man fik en af de klassiske Ringrider Pølser. Vi har forhøjet niveauet en del og valgt at holdene i år skal prøve krafter med at lave en gourmet hotdog hvor pølsen er den originale Ringrider pølse fra Aaabenraa området. Vi glæder os til at se hvordan holdene kan få denne pølse til at blive ren gourmet for dommernes ganer.
 4. Freestyle Vegetar-ret med grillost
  Der tales disse dage meget om at kødproduktionen er hårdt ved miljøet. Derfor vil vi da gerne slå et slag for at man griller mere grønt i hverdagen. Med denne kategori vil vi gerne udfordre holdene til netop at grille en ret uden kød. For at udfordre holdene lidt ekstra har vi valgt at alliere os med Taverna og sat som krav at deres lækre grillost skal indgå som et bærende element i retten. Holdene får udleveret Taverna grillost i enten neutral eller chili udgaven. Denne skal indgå som et af de primære elementer i retten. “Vegetar” skal forståes som “uden kød”.
 5. “Den hemmelige”
  Navnet siger vist det hele. Denne kategori er hemmelig indtil Lørdag kl 15.30 hvor den/de hemmelige ingredienser annonceres til holdene. Herefter har de indtil søndag til at finde frem til hvad der skal laves i denne kategori. Vi kan love så meget at det bliver sjovt og udfordrende.
 6. Freestyle dessert
  Vi gentager successen fra sidste år og tager en omgang sødt på grillen. Holdene skal her vise stor kreativitet og lave deres lækreste dessert på grillen. Det er freestyle og hvis stilen fra sidste år holdes, så er der virkelig show-off i denne kategori. Men husk: Det er en grill konkurrence, så dommerne forventer at kunne se/dufte/smage at vi har med en grill-dessert at gøre.

Som udgangspunkt vil dommerne i disse kategorier forvente at alt der kommer ind er en del af retten og skal bedømmes (minus selvfølgelig “embalage”, hotdog holdere, service osv).

Alle freestyle retterne skal serveres på ens hvide tallerkener – 6 stk i alt på en samlet bakke. Der må gerne sættes andet ovenpå de hvide tallerkener, men de laver max arealet man må bruge pr ret.

Holdmøder

Har du spørgsmål til de enkelte kategorier eller til DM i Grill generelt, så har vi i år valgt at lancere online møder for holdene. Her har du som hold mulighed for at stille spørgsmål omkring alting der har med DM at gøre og så vil vi på bedste vis forsøge at svare (alternativt vil vi finde frem til svar og give det efterfølgende).

Læs mere om Holdmødet på vores eventside på facebook.

Vi håber at vi på denne måde kan få hjulpet alle holdene til at have den bedst mulige konkurrece, uden at vi skal svare på de samme spørgsmål en masse gange. Så kan vi nemlig også fokusere vores tid på at lave en endnu federe konkurrence for alle.

 

 

Skriv gerne en kommentar med hvilken kategori DU glæder dig mest til at lave/se/smage under DM i Grill 2017.

3 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *