3. december 2018 13:34
- -

10 kategorier og så lidt ekstra…

Et Danmarksmesterskab skal være sjovt og udfordrende, så derfor skal de deltagende hold altid igennem en række sjove og udfordrende kategorier indenfor grill og BBQ.

Der er 5 kategorier som vi kalder de obligatoriske kategorier. Disse er ved alle officielle WBQA mesterskaber i verden og det er med pointene fra disse 5 kategorier at vi finder den samlede Danmarksmester.

De obligatoriske kategorier er:

Fisk (Laks) med Side dish ( freestyle asparges)

Fiskesponsor: Brdr. Schlie i Hirtshals
Med over 7000 km kystlinje har vi her i Danmark så rigelig og let adgang til frisk fisk, og derfor har vi selvfølgelig også fisk på menuen.
I år leverer Brdr. Schlie Fiskeeksport i Hanstholm den lækreste laks til holdene.
Laks egner sig rigtigt godt til grill, og kan tilberedes på et utal af måder: Det håber vi selvfølgelig, at se afspejlet i indleveringerne til årets DM, hvor dommerne især vil bemærke kreativiteten i retten.
Holdene skal kreere en fiskeret med en side dish, hvor hovedingrediensen er asparges, der netop er i højsæson i maj-juni.

Indleveres i 1-2 udleverede termobokse.

Kylling med Side dish (cornbread)

Sponsor: De 5 Gårde
Hvert hold får leveret 4 af de dejligste hele kyllinger vi kan opdrive, og så er det op til holdene, at tilberede dem på mesterlig vis.
Sammen med kyllingen skal der kreeres en en sidedish bestående af det klassiske BBQ brød “cornbread”. Brødet skal leveres “på siden” og ikke være med fyld, topping eller lignende.

Indleveres i 1-2 af de udleverede termobokse.

Brisket

Kødsponsor: Steak-Out.dk

Brisket – en udskæring, der minder om oksespidsbryst – er feltets måske sværeste kategori, for det gælder om, at præstere den helt rigtige tilberedning, røgning og temperatur, for at opnå den perfekte mørhed; Og den skal sidde lige i skabet.
Heldigvis får holdene et virkelig godt udgangspunkt med kvalitets kød fra
Steak-out.dk

Eneste tilladte pynt er grøn salat eller persille (krøl/bredbladet) i bunden af boksen.

Indleveres i 1 stk af de udleverede termobokse.

DM Svinenakke

Sponsor:


Det er tilladt for holdene, at lave andet end Pulled Pork af det svinenakke, de får – men langt de fleste hold vælger alligevel denne tidskrævende ret. På omkring et døgns tid, forvandler holdene de flotte svinenakkefileter til silkebløde og møre lunser, der nemt falder fra hinanden og som nærmest smelter på tungen. En himmerigsmundfuld, når det gøres rigtigt.

Eneste tilladte pynt er grøn salat eller persille (krøl/bredbladet) i bunden af boksen.

Indlevering i 1 stk udleveret termoboks

Spareribs

Sponsor: Steak-Out.dk

Grillede spareribs – en BBQ klassiker, som også kaldes ”Konge-kategorien” i DM-sammenhæng.
At vinde denne kategori er som at vinde et mini-mesterskab i sig selv, for skulle der være stemmelighed mellem to hold i det samlede regnskab, er det deres point i denne kategori, der afgør det hele.

Eneste tilladte pynt er grøn salat eller persille (krøl/bredbladet) i bunden af boksen

Indlevering i 1stk udleveret termoboks

De kreative kategorier:

Ud over de obligatoriske kategorier er der selvfølgelig en række andre kategorier. Disse er for at udfordre holdene lidt på de mere kreative evner udi grill og BBQ.

Ved dette års DM i Grill forventer vi at der bliver mindst 7 kreative kategorier, og de vil løbende blive annonceret her på siden op mod selve konkurrencen – så hold øje herinde.

Freestyle Burger (klassisk)

Holdene skal give os deres bud på den lækreste, klassiske, grillede burger!
Vi snakker her om en god snasket burger med alt det man forbinder med en klassisk burger. Vi er ikke ude efter bladguld, foie gras eller wagyu bøffer men derimod en god gedigen burger.

Stiller man op i denne free-style kategori, kan der indleveres i boks eller på godkendte hvide tallerkener og bakke.

Den Hemmelige

Fredag kl. 14:30 afslører vi hovedingrediensen i årets hemmelige kategori. Der er indlevering lørdag, og holdene har således et lille døgns tid til, at finde på en ret med ingrediensen.
Stiller man op i denne free-style kategori, kan der indleveres i boks eller på godkendte hvide tallerkener og bakke.

Den perfekte BBQ mundfuld

Dét, vi beder om, er for så vidt en lille haps – men det skal være en haps, der simpelthen repræsenterer det absolut ypperste af hvad holdet kan, når det gælder BBQ.
Stiller man op i denne free-style kategori, skal der indleveres på udleverede smage-skeer som placeres på de godkendte hvide tallerkener og bakke.

”Det kan man da ikke grille!”

Noget af det bedste inkarnerede grillentusiaster ved, er at skubbe til grænserne for, hvad der kan grilles.
Somme vil påstå, at man ikke kan grille koldskål – men kammerjunkerne kan jo sagtens bages på grillen. Andre vil mene, at man ikke kan grille is; De har tydeligvis ikke fået grillet Baked Alaska, (is i marengs, der bages i grillen).
I denne kategori glæder vi os til, at se, hvad der – overraskende nok – også kan grilles.
Da vi ikke har nogen anelse om, hvad holdene kan finde på – og det mener vi på den kærlige måde – så begrænser vi indleveringen til at ske på de foreskrevne hvide tallerkener.
Man kan naturligvis stadig indlevere i boks såfremt man ønsker dette.

Jack D i en marinade, sauce eller glaze

Sponsor: Just Drinks / Jack Daniels

Vi udfordrer holdene til, at kreere en BBQ-marinade, -sauce eller -glaze(herefter kaldt ”saucen”), der indeholder Jack Daniels’ whisky.
Holdene bestemmer selv hvilken af de tre typer – Old no. 7, Tennesee Fire eller Tennesee Honey – de vil bruge.
Desuden skal holdene indlevere et grillet stykke, hvor saucen er anvendt i praksis. Der er ikke krav om et bestemt stykke kød – eller grønt – holdene afgør selv, hvad deres sauce passer bedst til.
Stiller man op i denne free-style kategori, skal hovedelementet – saucen – indleveres i et flamingo-bæger for sig selv, så dommerne kan bedømme den alene.
Det grillede kan indleveres i boks eller på godkendte hvide tallerkener og bakke.

Freestyle Vegetarisk

Denne grillede ret skal bestå 100% af grøntsager. Hvilke grøntsager og hvor mange er op til holdene. Vi skal blot klart kunne fornemme, at retten er grillet.
Bemærk, at det ikke er tilladt, at bruge plantebaserede kød-erstatninger (som f.eks. quorn, tofu, “plantefars”, eller soya granulat). Vi skal ikke være i tvivl om, at retten består af grøntsager.
Stiller man op i denne free-style kategori, kan der indleveres i boks eller på godkendte hvide tallerkener og bakke.

Date Night

Denne kategori lægger op til, at holdene giver os en fantastisk kulinarisk oplevelse – én man med glæde ville servere for sit hjertes udkårne.
Holdene kan slippe kreativiteten løs, og vise os deres kærlighed til både grill og gastronomi.
Vi forventer, at få pirret vores sanser og forført vores smagsløg med epikuræiske oplevelser ud over det sædvanlige.
I denne free-style kategori kan holdene indlevere fuldstændigt som de ønsker.
Dette inkluderer naturligvis også bokse, samt godkendte hvide tallerkener og bakke, men er ikke begrænset til disse.

Fælles for de kreative kategorier

Det er frivilligt for holdene, om de vil deltage i free-style kategorierne, da resultaterne her ikke tæller med i kampen om selve Danmarksmesterskabet.
De fleste hold tager nu alligevel udfordringerne op i en eller flere af dem. Både fordi det er sjovt, og fordi de gerne vil vise og bevise hvad de kan.
Som udgangspunkt vil dommerne forvente, at alt der bliver sat foran dem, er en del af retten og skal bedømmes; Herfra naturligvis undtaget tallerken og øvrigt service eller holdere mv. der tydeligvis ikke skal spises.
Alle de kreative kategorier skal serveres på ens hvide tallerkener og bakker fra Ikea, som holdene selv køber:
Bakker: Model ”Klack”, artikelnummer: 064.104.06 (vejl. pris kr. 69,-)
Tallerkener: Model ”IKEA 365+” 15 cm, artikelnummer: 302.796.75 (vejl. pris pr. stk. kr. 15,-).
Der skal indleveres seks tallerkener pr. hold, på en bakke. Der må gerne sættes andet ovenpå de hvide tallerkener (holdere, glas mv.), men hver tallerken udgør det maximale areal, holdet må bruge pr. servering.
Holdene kan også få udleveret en boks, hvis de hellere vil have det – men af
hensyn til publikumsvenligheden henstiller vi, at man bruger bakker og
tallerkener.
I ”Den Perfekte BBQ Mundfuld” bliver der udleveret “anretter skeer” af denne type.

I Date-Night retten har holdene helt frie hænder – og altså også med hensyn til anretningen.

Vi glæder os til at se hvad deltagerne finder på af spændende retter i vores kategorier.

WBQA Danmark

WBQA Danmark er en non-profit grill-forening, der arbejder for at fremme grill-kulturen i Danmark. Foreningen er del af den verdensomspændende organisation World barbeque Association der afholder VM og EM i grill og BBQ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DM i Grill 2020 > Blog > - - > 10 kategorier og så lidt ekstra…