Pulled Pork Burger
Ingredienser
Fremgangsmåde på indirekte grill
Nakkefilet:
Duroc nakkefilet på 2 kg
Rub
3spsk brunfarin
1spsk mørkt rørsukker
1spsk groft salt
1tsk sød paprika
1tsk hot paprika
1spsk peber
1spsk hvidløgspulver
1spsk løgpulver
1/2tsk Cayenne peber
1tsk chiliflager
BBQ sauce
1dl vand
1dl eddike
1dl løg snittet fint
1tsk salt eller soya
2 stænk Worcester shire sauce
2dl Heinz ketchup
2dl Coca cola
4tsk mørk sirup
1dl brun farin
Cole slaw
200 gr Hvidkål
200 gr Gulerod
1 dl mayonaise
1 del Creme fraiche
1 tsk sukker
Smag til med Chilisovs, salt og peber
Flæskesvær
Flæskesvær er gammeldags flæskesvær fra et supermarked. Når du er klar til at bygge på, kan du udvide din erfaring med at bage din egne flæskesvær
Burger boller
Burgerboller køber du i et supermarked til at starte med. Når du er klar til at bygge på, kan du udvide din erfaring med at bage din egne burgerboller
Dagen før du vil grille din nakkefilet, skal du duppe din 2 kg nakkefilet tør med køkkenrulle
Rub
Bland ingredienser til rub. Du kan med fordel blende ingredienser
Drys med et godt lag rub over det hele, så du får en ”god bark” (et tykt lag)
Klargør grill
Klargør grill ved indirekte varme med en temperatur på 110 grader
Placer en drypbakke med vand mellem kullene for at give fugt til kødet. Det er også med til at holde temperatur i grill nede
Læg røgflis oven på kul, så der kommer røgsmag ind i kødet
Læg nakkefilet på øverste rist over vandbadet
Nu kan nakkefilet hygge sig i op til de næste 20 timer. Den skal nå en kernetemperatur på 92g. Når den er på grillen, gør du klar til BBQ sauce
BBQ sauce
Bland vand, eddike og løg til BBQ sovs og kog det ned til det halve
Tilsæt salt/soya, Worcester shire sauce, Heinz ketchup, Coca cola, mørk sirup og brun farin
Lad det småsimre i ca. en time. Blend til sidst
Cole slaw
Riv hvidkål og gulerod
Bland med mayo og cremefraiche. Smag til med chillisovs, sukker, salt og peber. Du kan som et twist komme lidt bbq sovs i. Den skal være lidt fast i det.
Tag nakkefilet af grill
Lad den hvile XX minutter
Riv den med en gaffel
Burger bolle
Imens nakkefil hviler, kan du smørstege dine burgerbolle på pande på grillen, til de er gyldne
Saml burger
Lig bund af burger bolle på tallerken og tilfør coleslaw, pulled pork, bbq sauce, flæskesvær og til sidst top af burger bolle
Velbekomme
Fire, Food, Friendship & Fun
Hent opskriften : Pulled Pork Opskrift