Om DBQA

Dansk Barbeque Association er en forening, som er til for at fremme grill og BBQ samfundet i Danmark. Foreningen fungerer som en lokal afdeling af den verdensomspændende grill organisationen World BBQ Association (WBQA)  og har tidligere heddet WBQA Danmark.

Vi arrangerer Dm i Grill en gang om året og vil gerne hjælpe/støtte andre grill arrangementer samt kurser i løbet af året.

DM i Grill blev første gang afholdt i 2008 og forsøger at favne alle grill entusiaster i landet – både amatører og professionelle. Det er vigtigt for os, at DM i Grill er for alle. Det vil sige, at vi ikke skeler til folks uddannelser, udstyr eller hvor i landet, de kommer fra.

Ved DM i grill konkurrerer man for æren og fine præmier. Der er 6 obligatoriske retter og derudover ca. 5 frivillige kategorier, der spænder fra klassisk BBQ til kreative og udfordrende grill-gourmet.

DM i grill er en fest for både holdene og gæsterne. For holdene er det en weekend med fuld drøn på. Det betyder dog ikke, at der ikke er tid til skæg og ballade, for holdene er heldigvis mestre i at have det sjovt sammen. Der bliver joket og mobbet for sjov, der bliver tjekket grilludstyr og sammenlignet grill.

Som gæst under DM i Grill mærker man tydeligt stemningen i form af duften af grill, smagsprøver, grill entusiaster der er parate til at tale om deres passion og svare på en masse spørgsmål.

For at du kan få en fornemmelse af, hvordan det er til et DM i grill, så har vi sat en lille film sammen fra DM 2011 Videoer – Danmarksmesterskaberne i Grill 2023 (grilldm.dk)