Til DM i Grill bruger vi altid uddannede grill-dommere, så al bedømmelse foregår fair og ensartet. Men hvem er de egenligt disse dommere og hvordan bliver man uddannet dommer? 

DM i Grill afholdes hvert år af WBQA Danmark. Det er en lokal-afdeling af non-profit organisationen World Barbecue Association. Det betyder at vores konkurrence også afholdes ud fra de regler der er i netop denne organisation – inklusiv kravet om at alle dommere er uddannede og certificeret til at være dommere ved denne slags konkurrencer.

Nu tænker de fleste så at det jo nok er kokke og lignende der har taget dette dommer certifikat og så sidder og dømmer. Det er det også, men vi lægger stort vægt på at det også er “folkets smag” der bliver vurderet efter og derfor har vi også en del “almindelige” mennesker med i dommerpanelet.

Det kan lade sig gøre fordi vi hvert år afholder dommer-certificering kurser i Danmark, hvor alle med interesse kan tilmelde sig. Gennemfører man kurset, så har man derefter mulighed for at tilmelde sig som dommer ved DM i Grill (samt alle andre WBQA konkurrencer rundt om i hele Verden).

Vil du være dommer?

Vi har allerede annonceret årets første dommer-kursus. Det afholdes i København den 18. Februar og du kan sagtens nå at tilmelde dig endnu. Vi arbejder på at få et lignende kursus stablet på benene i Jylland, og så snart det er tilfældet, så vil vi annoncere det på wbqa.dk

Alle kan være med, hvis bare man har interesse i grill samt at smage og vurdere grillmad. Det er selvfølgelig underforstået at man er villig til at smage på de forskellige ting og ikke er ekstremt kræsen.

Selv om det er en seriøs opgave at være dommer, så har vi det rigtigt sjovt i dommerteltet og flere af dommerne ses også ved andre lejligheder. Vi har sågar en flok dommere som har dannet et “rejsehold” der tager rundt til konkurrencer i udlandet og dømmer der.

 

4 reaktioner

 1. Hej
  Jeg ønsker som altid at være dommer, hotellet er booket.
  Jeg kommer fredag kl 16-17 og hjælper.
  Vh Troels

 2. Jeg er på! 😀
  Og kan selvfølgelig hjælpe fredag også – nok allerede fra ved 14:00 tiden.

 3. Jeg er simpelthen så ked af at jeg ikke kan komme i år
  Både for at være dommer men også for at hilse på jer alle sammen det har været SÅ hyggeligt de andre år

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *