Danmarksmester i Grill – det lyder slet ikke så dumt vel? Vidste du at du faktisk også har mulighed for at løbe med netop den fine titel.

DM i grill er nemlig for alle over 16år og man behøver hverken en fin titel som kok, slagter eller på anden måde gastronom for at deltage. Det kræver blot at du finder en eller flere kammerater og tilmelder jer som et hold her på siden.

Herefter er det bare igang med at studere reglerne, kategorierne og så ellers ud og gøre det vi allesammen bedst kan lide: at grille. Hvad er en bedre undskylding for at grille ekstra meget, end at kunne sige “jeg træner til danmarksmesterskaberne i grill”?

DM i Grill har mange tilskuere der elsker at stille nysgerrige spørgsmål og se al den lækre grillmad
DM i Grill har mange tilskuere der elsker at stille nysgerrige spørgsmål og se al den lækre grillmad

Udfordringer for alle

I WBQA (World Barbecue Association) tror vi på at reglerne skal være fair og lige for alle. Derfor har vi udvalgt 5 specifikke kategorier, der er de afgørende for hvem der løber med titlen til sidst. For at gøre det endnu mere fair, så leverer vi alt det kød der skal grilles i netop disse kategorier. Så er der ikke nogen der vinder fordi de havde råd til det ekstra gode stykke kød og i kan i stedet fokusere på at grille.

De 5 kategorier er: Spareribs, Pulled pork (svine nakkefilet), Kylling med sidedish (Freestyle peberfrugt), Fisk med sidedish (Kulmule loin med seafood sidedish) og sidst men ikke mindst Brisket (okse udskæring der minder om oksespidsbryst).

Hvis du vil vinde, så er det derfor disse 5 kategorier du virkeligt skal træne og blive god tid.

Disse kategorier er dog også meget fokuserede på kødet og giver ikke nær så meget plads til kreativitet. Derfor har vi hvert år 5 kreative kategorier som man også kan vinde i hver især og dermed vinde både æren, pokalen og ikke mindst pengepræmien der følger med.

De 5 kreative kategorier er i 2018: “synnejysk kagebord” (kage på grill), “Grill drink” (en drink lavet helt eller delvist på grill), BBQ sauce, “Den hemmelige” (hvad der skal laves, afsløres først lørdag under konkurrencen) og til sidst vores extravaganza kategori “10. DM i Grill Jubilæums ret” hvor I som hold kan gå amok og lave vilde sager.

Hvis ikke i føler at dette er udfordringer nok, så er der altid små konkurrencer på scenen, mulighed for at snakke med publikum og evt lave et par smagsprøver.

Deltagerene ved DM i Grill 2017 - vi er næsten som én stor familie efter sådan en weekend.
Deltagerene ved DM i Grill 2017 – vi er næsten som én stor familie efter sådan en weekend.

Vi hjælpes ad

DM i Grill har ry som værende en hyggelig konkurrence men med et højt niveau af seriøsitet. Det hyggelige giver sig altid til udtryk når man ser den måde alle holdene hjælper hinanden – både før og under DM.

Som nyt hold skal du derfor aldrig være bange for at spørge de andre til råds – der kommer altid et venligt svar tilbage.

Vi afholder inden DM 2 online møder, hvor alle deltagere har mulighed for at stille spørgsmål, komme med input eller lignende.

Datoerne for disse møder er : 22. April og 27. Maj og de starter begge kl 20 og varer ca en times tid. Alle tilmeldte hold får information om hvordan man deltager i disse møder.

Kan dine spørgsmål slet ikke vente til næste møde, så har vi også en facebook gruppe for alle grillhold i Danmark (samt et par stykker fra vores nabolande Sverige og Norge).

Dommerne takker for den dejlige mad de har fået - det er god grill karma
Dommerne takker for den dejlige mad de har fået – det er god grill karma

Det skal være sjovt og hyggeligt

Vi gør alt hvad vi kan for at gøre det hyggeligt for alle holdene. Derfor vil der også løbende igennem weekeneden være forskellige hyggelige tiltag. Lørdag aften er der bl.a. en fest for alle deltagerne, så vi også kan mødes uden at knokle ved grillen. Der er også musik fra scenen, forskellige grill fremvisninger, konkurrencer og meget andet.

Vi håber at du finder et par grillvenner og vi snart ser jeres tilmelding som grillhold ved dette års DM i Grill – men vent ikke for længe, for tilmeldingen lukker snart!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *