Selv om det vigtigste under en DM i Grill selvfølgelig er selve konkurrencen for grill-holdene, så er der også masser af ting du kan opleve som tilskuer. Det er nemlig også rigtig vigtigt for os, at det er både interessant og hyggeligt for publikum, at besøge DM-pladsen. 

 

Herunder kan du læse lidt om de ting der vil foregå ved siden af konkurrencen på DM-pladsen i weekenden d. 30.juni og 1.juli.

Grill tips og tricks fra mestrene

Med over 20 fantastiske grillhold på pladsen, så har du rig mulighed for at stille spørgsmål og få tricks til hvordan man laver alverdens retter på grillen. Holdene har næsten altid tid til en grill-snak og et par spørgsmål og deler gerne ud af deres erfaringer.
Vær dog opmærksom på, at de er meget seriøse omkring konkurrencen; Holdene har faste tidsrum, hvor de skal indlevere deres retter for, at komme i betragtning til placeringer. I tidsrummet lige op til, at en ret skal indleveres, kan de være meget koncentrerede og pressede, og har derfor ikke tid til at sludre.
Til gengæld betyder det også, at du vil kunne opleve – helt tæt på – hvordan holdet anretter den mad, de skal indlevere til dommerne; Det er simpelthen kulminationen på mange timers træning, der skal stå sin prøve!
Er du heldig, så falder der måske en smagsprøve eller to af bagefter – men lige i ”afleverings-vinduet”, som det kaldes, skal holdene have ro.

Til gengæld kan du opleve den sitrende stemning, når holdmedlemmer kommer løbende fra alle kanter med det bedste de kan præstere på en grill; De skal aflevere resultatet af deres hårde arbejde i indleverings-boden – hvorfra deres skæbne ligger i dommernes hænder.
Holdene vil blive glade, hvis publikum vil sende dem lidt god karma, ved at træde til side og klappe ad dem, når de kommer gennem pladsen, mod indleveringen.

Musik både lørdag og søndag

Vi har som noget nyt i år valgt, at gøre pladsen lidt ekstra hyggelig og hvad er bedre til dette end musik. Vi har derfor allieret os med et par garvede musikere, der kommer og spiller live musik fra scenen både lørdag og søndag.

Lørdag er det Thomas Pedersen, måske af mange bedre kendt som “Den Syngende Bager” fra Voice. Han vil, med sin kraftfulde stemme, tage os igennem et hav af kendte rock og pop numre, på både dansk og engelsk, i løbet af hele lørdag eftermiddag – og man er velkommen til, at synge med.

Søndag spiller Ivan Johnsen, som kalder sig selv spillemand af guds nåde. Selvom han har sine musikalske rødder i countrymusikken, så spænder hans repertoire meget vidt; Lige fra John Mogensen, De gyldne Løver og Poul Krebs, over Kim Larsen og Shu Bi Dua, til Elvis, Beatles og Smokie. Ivan skal nok skabe en skøn stemning på hele pladsen.

Helstegt pattegris til folket

JA, JA – vi ved det! Der skal være masser af smagsprøver, og det vil der også være igennem hele weekenden.
Dog skal vi lige henlede opmærksomheden på søndag, hvor der vil være liiidt ekstra; Her byder vi nemlig på smagsprøver af en fantastisk helstegt pattegris.
Læs mere om hvor og hvornår dette sker lige her.

Mød sponsorerne

Rundt om på DM-pladsen, vil flere af vores sponsorer være til stede, så man kan få en snak om grill og grej.
Weber vil bl.a. fremvise deres nyeste skud på stammen – en el-grill! De har lovet, at stå klar med masser af lækre smagsprøver fra deres bod, og de er selvfølgelig altid friske på en grill-snak.

Ikke langt derfra, vil du kunne finde Just Drinks, der står for Jack Daniels i Danmark. Den hæderskronede Tennessee burbon er ganske veletableret inden for BBQ-verdenen – de har deres egen grill-turnering, kun for særligt inviterede mesterhold – så man kan roligt sige, at grill og Jack Daniels er uløseligt forbundet.
Igen i år byder de på smagsprøver af både det velkendte, men også det det nyeste i Jack Daniels sortimentet – f.eks. deres nye “Fire” med smag af kanel.

Et DM i Grill uden velvillige kød-sponsorer ville simpelthen ikke være muligt. Derfor er vi rigtig taknemmelige for vores sponsor Steak-Out.dk, som også har en stand på DM-pladsen.
De vil weekenden igennem grille kød fra eget sortiment – så kan du også smage, hvorfor netop deres kød bruges til DM i Grill.

Tæt på finder du Nature of Barbecuing, som måske er bedst kendt for deres CO2 neutrale kokosbriketter. De har dog mere end blot briketter, at byde på, så det er en stand, der bestemt er et besøg værd; De lover, at de også vil forkæle publikum med en smagsprøve eller to.

Vil du sparke dæk på det helt lækre grill-udstyr, så står TBS grillshop klar med alt fra store griller til småt udstyr, grej og gadgets. De fører alle de kendte mærker og al det tilbehør, du forventer … og så lige en hel skattekiste af både mærker og grej, du ikke anede du ikke kunne leve foruden!

I samme hjørne af DM-pladsen finder du fynske Woodsmoke.dk – et brand der er grundlagt at en af Danmarks mest innovative grillere; Han har vundet mange priser ved DM, og har nu sin egen webshop med både røgtræ, krydderier og fantastisk grej.

Konkurrencer fra scenen

Både lørdagens og søndagens program vil veksle mellem musikmeddelelser og andre aktiviteter. Når musikken holder pause på scenen, ja så betyder det ikke at den står stille – nej vi har sørget for en knivskarp konferencier, der begge dage igennem vil lave små konkurrencer for børn og voksne, og kommentere sagernes gang. Der er selvfølgelig proppet en masse lækre ting i præmiepuljen, så hold jer endelig ikke tilbage med at deltage.

En hot omgang

Søndag eftermiddag kl. 16:00 vil vi afholde DM’s første Hotwings spise-konkurrence nogensinde!!
Det bliver virkelig en stærk omgang, når deltagerne skal spise sig igennem syv omgange hotwings – hver portion mere stærk end den forrige.
Den person der kommer først igennem (eller når længst) vil stå tilbage med sejren, pokalen, præmien og håneretten.
Tør du deltage? Så kig forbi infoboden for yderligere information.

 

En præmieoverrækkelse med et knald

Søndag kl. ca. 17:00 starter det allervigtigste – nemlig præmieoverrækkelsen og kåringen af Danmarksmestrene i Grill 2018.
Det er et tilløbsstykke, når placeringerne i hver kategori skal annonceres – og det hele sluttes af med et stort knald!
De nykårede mestre vinder nemlig den fornemme DM i Grill Vandresabel og de skal straks lære, at bruge den! Under kyndig vejledning skal mestrene nemlig sable champagne.
En bedre slutning på et DM i Grill kan vi næppe forestille os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *